Ga jij ook voor de Bredaille?

In de zomer van 2022 is de Bredaille geïntroduceerd, een uniek aandenken voor lopers die meedoen aan ten minste drie Bredase hardloopevenementen. De Bredaille is in het leven geroepen om meer bekendheid te genereren voor de hardloopevenementen in Breda.

De campagne is een samenwerking tussen de gemeente Breda, atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

In overleg met alle partijen wordt bekeken of in 2023 de Bredaille weer kan worden uitgereikt. Aanmelden voor de Bredaille is daarom op dit moment niet mogelijk.

Bredaille Ceremonie
Alle enthousiastelingen die zich aanmeldden voor de Bredaille en bij minstens drie hardloopevenementen de finish bereikten, werden uitgenodigd voor de Bredaille Ceremonie. In poppodium Mezz kregen zij op 22 november 2022 onder het genot van een hapje en een drankje de allereerste Bredaille uitgereikt.

Hardloopevenementen in 2023
Met of zonder Bredaille, ook in 2023 kan er natuurlijk weer volop gelopen worden. Noteer onderstaande data daarom vast in je agenda:

Haagse Beemden Loop                    28 mei 2023
Dorpsloop Teteringen                      27 augustus 2023
De Tien van ’t Aogje                         17 september 2023
De 5 van Bavel                                   23 september 2023
Bredase Singelloop                           1 oktober 2023