Kick-off activatieprogramma La Vuelta

Op 12 mei is het nog 100 dagen tot de start van La Vuelta. Dat vieren we met een feestelijk programma. Het is het officiële startsein van alle evenementen en activiteiten die in aanloop naar La Vuelta worden georganiseerd. Een divers wielerpeloton van maar liefst 50 deelnemers brengt een unieke rode trui van La Vuelta 2022 van Breda, via ‘s-Hertogenbosch, naar Utrecht. In de steden vinden ook nog activiteiten plaats. Trek wat roods aan en kom vooral langs op de verschillende locaties om het peloton aan te moedigen!

Programma Breda

10:00 tot 10:30 uur
Het peloton verzamelt op het Kasteelplein in Breda. Hier worden zij door scholieren en activatiepartners uitgezwaaid.

  • 10:00 u Interview met wethouder Daan Quaars en gedeputeerde provincie Noord-Brabant Stijn Smeulders. Zij zullen de rode trui aan het peloton overhandigen.
  • 10:05 u Fietsbellenconcert onder leiding van Fort van de Verbeelding.
  • 10:15 u Vertrek van het peloton naar Oosteind. Hierbij worden zij de eerste 1,5 kilometer vergezeld door scholieren en andere mensen uit Breda die meefietsen.
  • 10:30 u Begin van de eerste voorronde van het NK Slowbiken op het Kasteelplein Breda, waar deze dag verschillende scholen gymles hebben. Weet jij de langzaamste tijd neer te zetten? Er is ook een kraam waar het klooster Vuelta-taart zal uitdelen.

Kijk voor het volledige programma van de kick-off op La Vuelta Holanda | Programma kick-off