La Vuelta Holanda

19, 20 en 21 augustus 2022

In augustus 2022 komt La Vuelta naar Nederland. Met nationale en internationale toprenners, een ploegenpresentatie, drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant en een uitgebreid activatieprogramma, wordt het een uniek evenement om mee te maken!

21 augustus – 3e etappe: Breda – Breda

Tijdens de laatste etappe op Nederlands grondgebied staat het West Brabantse Landschap in de schijnwerpers.

Na de start vanuit het historische Kasteel van Breda, trekt het peloton door de provincie. De renners komen daarbij oog in oog met de Brabantse Wal; kenmerkend voor het landschap van West-Brabant. Er wordt gefietst door de bakermat van de Nederlandse wielersport, zoals St. Willebord, Alphen Chaam en Hoogerheide (bekend om de cyclocross wedstrijden).

Na 194 kilometer trekt het peloton weer door Breda om de laatste meters af te leggen in Nederland. Voor het Chassé Theater ligt de eindstreep; daarna weten we wie de winnaar is van de derde etappe.

Kijk hier voor de route die de renners afleggen, de doorkomsttijden, activiteiten in de stad en allerhande praktische informatie.

20 augustus – 2e etappe: ‘s_Hertogenbosch – Utrecht

De start van de tweede etappe vindt in het prachtige historische centrum van ’s-Hertogenbosch plaats.

Voor het eerste deel van deze etappe vormt de Zuiderwaterlinie, de Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw, het decor. Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de Grebbeberg, waar de eerste bergpunten van La Vuelta 2020 te verdienen zijn.

De renners vervolgen hun route over de Utrechtse Heuvelrug met een schitterend uitzicht op de verschillende landgoederen en kastelen en fietsen daarna richting Amersfoort. Na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park. De tweede etappe is 183 km lang.

19 augustus – 1e etappe: Utrecht – Utrecht (ploegentijdrit)

Tijdens de eerste etappe koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van de Domstad.

De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de Binnenstad. Na het technische eerste deel van het parcours koersen ze langs de Singel over de Maliebaan, het oudste fietspad van Nederland.

In volle vaart gaat de route naar Overvecht, waar de teams een lus maken richting Leidsche Rijn. Dit is dé plek voor de toeschouwers om hun wielerhelden twee keer voorbij te zien komen. Na het verlaten van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum, rijden de teams af op de finish.

Vanaf de fly-over wordt er een echte teamsprint afgelegd totdat ze weer over de streep komen bij het Jaarbeursplein. In totaal is de ploegentijdrit 23,7 kilometer lang.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over La Vuelta Holanda op de website www.lavueltaholanda.com