Laat een sportdroom uitkomen!

Via het project Sportdromen worden in Brabant verschillende mogelijkheden gerealiseerd voor mensen met een beperking of aandoening. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. Iedereen met een beperking of aandoening die een droom heeft op het gebied van sporten en bewegen, kan deze tot maandag 10 april insturen via  www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. In totaal worden er elf Brabantse Sportdromen gerealiseerd.

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten West- Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. ‘Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Janine van Gurp, beweegcoach bij Uniek Sporten West- Brabant.

 

Brabantse Sportdromen

Janine werkt als beweegcoach bij Uniek Sporten West- Brabant. Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Janine is dat vanuit Breda Actief voor de gemeente Breda. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’

Sportdroom insturen

Janine van Gurp: ‘Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, kan zijn of haar droom insturen. Juist als je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Het is ook mogelijk een sportdroom voor iemand anders in te sturen. In totaal kunnen er in heel Brabant elf sportdromen worden gerealiseerd.’

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook Paralympisch rolstoeltennisser Maikel Scheffers zit. Meedoen kan tot en met maandag 10 april 2023 door het formulier in te vullen op: www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen.