Samenwerking

De gemeente Breda werkt volop samen met allerlei partijen – in Breda en daarbuiten – om onze ambities op het gebied van sport en bewegen te realiseren. Een groot deel van de organisaties die actief zijn op het gebied van sport- en beweegstimulering is aangesloten bij de thematafel Breda Beweegt. Op deze pagina worden enkele partners uitgelicht. Andere partners kun je hier vinden.

Verenigingsadvies

Hoe houd je je sportclub vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe leid je goede trainers op? Als vereniging wil je blijven groeien en verbeteren. Iedere club heeft daarin zijn eigen ambities en behoeften. Verschillende adviseurs kunnen clubs helpen bij deze uitdagingen. Klik hier voor meer informatie.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Voor kinderen in armoede is sport vaak onbetaalbaarHet Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda helpt kinderen om toch te kunnen sporten en bewegen! Dit doet het fonds door voor hen de contributie of het lesgeld en de benodigde attributen te betalen. 

 

Kinderen worden aangemeld door een leerkracht, CJG’er op school of een hulpverlener die het gezin goed kent. Meer weten? Op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda staat alle benodigde informatie.

Jongeren op Gezond Gewicht

JOGG Breda streeft naar afname van overgewicht onder Bredase kinderen en jongeren. Door een gezonde leefstijl, waarbij gezonde voeding en water drinken de gewoonste zaak van de wereld is en bewegen centraal staat. Ook rookvrij opgroeien is een belangrijk thema.

 

Bewoners, maatschappelijke organisaties, zorgverleners en bedrijven vinden elkaar via het JOGG netwerk. Zij bundelen hun inzet om activiteiten rondom gezonde voeding en bewegen op te zetten en bestaande initiatieven te versterken. Meer informatie over doelstellingen, projecten en partners vind je op de website van JOGG Breda. Wil je weten waar we de komende tijd op inzetten? Lees dan hier het actieplan voor 2021/2022.

Sportleerbedrijf Breda

Via het Sportleerbedrijf Breda kunnen studenten van sportopleidingen stagelopen bij organisaties in Breda en omgeving. Dat kunnen verenigingen zijn, maar ook commerciële aanbieders, scholen, evenementenorganisatoren of organisaties in het sociaal domein. Het sportleerbedrijf heeft een bemiddelende rol: Leerbedrijven plaatsen een vacature en studenten kunnen hier via de site op solliciteren. Als er een match is, zorgt het sportleerbedrijf dat alle afspraken worden vastgelegd.

 

Zoek je een stage of een student voor een opdracht? Meld jezelf of je stagevacature dan aan op www.sportleerbedrijfbreda.nl.

Sportraad Breda

De Sportraad Breda levert een bijdrage aan de optimalisatie van het sportbeleid en het sportklimaat in de gemeente, door het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren over sportzaken. Dit doet de sportraad door de dialoog aan te gaan, met verenigingen, maar ook met koepelorganisaties en andere betrokkenen die de sport in Breda een warm hart toedragen.

 

De Sportraad Breda richt zich op het gehele domein van sport en bewegen, dus zowel breedte-  als topsport en zowel georganiseerde als ongeorganiseerde sport. Kijk voor meer informatie op de website van de sportraad.