Start Vuelta van 19-21 augustus 2022 in Utrecht en Brabant

La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdag 19 augustus officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Op zaterdag 20 augustus koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door West-Brabant tijdens de etappe Breda-Breda. De start van het wielerevenement in Nederland wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

La Vuelta Holanda 2022

De Ronde van Spanje doorkruist volgend jaar maar liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen tijd. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en provincies Utrecht en Noord-Brabant. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht namens alle publieke partners: “Geweldig nieuws dat we nu de officiële startdatum weten. We hebben zo lang naar de start van La Vuelta Holanda uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen. Samen met inwoners, ondernemers en onze (internationale) gasten gaan we er een prachtig evenement van maken. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

Een mening gedeeld door Javier Guillén, directeur van La Vuelta a España. “Al bijna 6 jaar werken we samen aan dit project. Ik ben verheugd dat we erin zijn geslaagd om alsnog een start in Nederland mogelijk te maken. Deze maanden van wachten hebben niets veranderd aan de wil om samen te werken, het enthousiasme en de ambitie die we vanaf dag één hebben gestoken in het organiseren van dit evenement, dat een mijlpaal zal zijn voor het Spaanse en Nederlandse wielrennen.”

Programma in aanloop

La Vuelta Holanda start al veel eerder dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie kijkt samen met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers welke ideeën er zijn voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid.

Kijk voor meer informatie op www.lavueltaholanda.com